2014. augusztus 15., péntek

|Chapter Two - Chains

Sziasztok ismét! 
Egy időre eltűntem, és fogalmam sincs, milyen rendszeresen tudom majd hozni a részeket, igyekszem minél hamarabb pontot tenni újabb beteg elméletem végére, hogy tovább léphessünk. Elég mókás ezt a blogot írni, mert teljesen lehetetlen helyzetbe hoztam Niallt és a lányt is... továbbá fogalmam sincs, hogy kéne reagálnia arra, hogy őt elrabolták, hiszen ő egy ... "sztár". Egész máshogy viszonyul egy lökött rajongóhoz, mint mi normál esetben egy perverz állathoz, aki pincébe vet:D (azt hiszem)

Remélem azért szórakoztató lesz, és senkinek nem okoz csalódást!
Köszönöm a feliratkozókat, kommenteket, köszönöm mindenkinek, aki érdeklődött, aki velem marad és aki rám talál!
~xx 

×××

Eddig csak pixelekből létezett, egy virtuális világ szülötteként, nem is ő volt úgy igazán, gondolta Winifred Abbott, s újabb billentyűt nyomott le a zongorán. Chopin szerzeményének nemes hangjai dallammá olvadva össze, atyai szeretettel ölelték körbe a falusi ház minden zugát, elnyomva az esőcseppek monoton-zúgó zaját, de még ezen az angyali muzsikán keresztül is hallani lehetett a láncok csörgését. 

Most pedig valósággá vált, folytatta a gondolatmenetet.  De a csörgés csak nem akart alább hagyni. Akkor agresszívan nyomta a billentyűket, és lelkében elképzelte, ahogy a dal a háború és a béke között ingázik. Igen, bizonyára erről szólt. Érezte. Niall már két órája rángatta a láncokat, ő nem békélt. Csoda, hogy bele nem fáradt. Habár a pince hangszigetelt volt, és bármikor rácsaphatta volna az ajtót, Wendy még csak nem is gondolt effélére. Nem akarta őt teljesen bezárni oda, be a sötétbe, ahová a természetes fény nem jut másképpen. Másfelől pedig… Elengedni éppen annyira lehetetlen volt. Kétségei támadtak, már abban a pillanatban, amikor először megpillantotta. Sosem látta azelőtt élőben, csak képernyőn, vagy újságcikkekben, és hirtelen megfutamodott. Mint a házasodni készülő felek, mielőtt a frigy megköttetik! Ám ő nem tévelyedett meg. Tudta jól, ő azért jött, hogy magával vigye a fiút, és ebben még saját szégyenérzete sem tartóztathatta fel. 

A fejét eltompította valami szorítás, a szemei könnyel teltek meg, s ujjai elvétették a hangot, arcára hitelen hideg kifejezés ült. Lecsapta a zongora fedelét, és próbálva gondtalannak mutatni magát, a pince irányába indult. Halk léptekkel haladt a lépcsőfokokon, majd megállt az ágy előtt. 

– Na, végre – motyogott Niall és elfordította a fejét. 
– Mi a baj?
– Mi a baj? Hogy nekem mi a bajom? Neked (!!), mi a bajod? – mutatott rá Niall nyomatékosan. Már amennyire fel tudta még emelni a kezét.
A lány hátrált egy lépést, majd még egyet, hátat fordított, és ügyetlenül botladozva igyekezett felfelé. Hirtelen nem tudta megkülönböztetni, hogy ijedtében, vagy szégyenében akart-e elmenekülni.  Niall pedig mély levegőt vett.
– Várj.
Wendy ügyetlenül kuporodott a lépcsőre, Niall akkor látta, hogy sír. Nem kedvelte a lányt, és nem is igazán sajnálta, mégis szeretett volna kicsit kedvesebb lenni, felzaklatta a tény, hogy őmiatta sír egy lány.
– Hagyd abba. Ne sírj már – morogta, és ismét megcsörgette a láncot, de nem rángatta. Egyébként is kisebesítette a csuklóját, és mindent összekent a vérrel maga körül – Tényleg így akarsz itt tartani? – hangja akaratlanul is megvetést tükrözött, de arcára sikerült ártatlan kifejezést erőltetnie.
– Nem igazán tudom – rázta a fejét. Szalma haját a fentről jövő természetes fény átvilágította, s még inkább hangsúlyozta annak rendetlenségét.
– Illene eldöntened, nem egy hullát hoztál ide, de talán azt kell majd eltüntetned – motyogta maga elé, fejét óvatosan lehajtotta, de fél szemmel figyelte a lány arckifejezését. Döbbenet és rémület ült rajta. Közelített egy lépést. Ő nem kínozni szerette volna a fiút, vagy megölni. Egyszerűen csak szerette volna bebizonyítani, hogy nincs a földön olyan ember, aki nála jobban szeretné. Persze ezt elég furcsa módon mutatta ki. A nyirkos pince, habár csinos volt, kis túlzással otthonos is; Közben sötét, magányos. Néhol a régi tapéta lepergett szélei kunkorodtak, a sötét fa bútorok savanykás pác szagot árasztottak, és az a szag. Volt még egy szag. A sárgaszag, papír, megsárgult-elöregedett papír, a tapéta szaga volt az. Kemény fémkeretes ágya, habár nem volt kifejezetten kényelmes, kényelmetlennek sem mondható. A fény hiánya inkább, ami szinte teljesen elviselhetetlen Niall számára. Ha jobban belegondolt, hogy régebben mennyire szerette, ha a sötétítő jól végezte a dolgát, elborzadt. Megfogadta, ha kijut, sosem használ többet sötétítő függönyt, sem más eszközt, ami a fény korlátozására alkalmas. A legelviselhetetlenebb mégis a lánc volt, a láncok. Láncra vert kutyának érezte magát, és még a csuklóit is megsebesítette a kétségbeesett kapálózás közben. Arra gondolt, hogy talán elfertőződik majd. Hogy vérfertőzésben fog elpusztulni egy sötét, nyirkos, sárgaszagú pincében láncra verve, akár egy kóbor dög.
– Niall, kérlek… – kezdte a lány, és felé nyújtotta a kezét, de a fiú nem engedte, hogy megérintse. – Nem akarom, hogy rosszul érezd magad, és mindent meg fogok tenni, hogy jobb legyen.
– Kezdhetnéd azzal, hogy leszeded a láncokat – nézett rá hirtelen, majd akaratlanul is elfintorodott.
– Ki akarnál szökni, igaz?
– Örülnék, hogyha nem kellene.
– Ha elengednélek…
Bólintott.
– Nem lehet. Még nem – suttogta a lány, arcára kifejezéstelen maszk húzódott. Látszott, hogy ő az, de cseppet sem hasonlított önmagára.
– Még?
– Lássuk be, hogy nem tarthatlak itt örökké. Butaság lenne azt hinni, hogy ez működhet – vont vállat Wendy, és tett egy apró lépést a fiú felé. Már egészen közel volt, és ha Niall bántani akarta volna, egész egyszerűen megteheti.
– Akkor miért hoztál ide? Nem tűnsz elmebetegnek. De ez… – körülpillantott a szobán, és megemelte leláncolt kezeit. – őrültség.
– Meg fogsz ütni?
– Mi?
– Meg fogsz ütni, hogyha ez segít a szökésben? – mutatott Niall kezei felé.
– Soha nem ütnék meg egy lányt – Hosszú pillanatokra száraz csend ült a házra, ők pedig komoly tekintetüket egymáséba fúrták. Szemük hozzá volt szokva a félhomályhoz, ahhoz a szegényes fényhez, ami az ajtón szüremlett be.
– De megpróbálsz majd elszökni.
– Mindenképpen.
– Ahogy lehetőséged adódik rá.
Bólintott.
A lány megfordult.
– Kérlek várj egy percet – mondta, majd felsétált a lépcsőn, és néhány perc múlva újra megjelent az ajtón át érkező fényben, kísérteties árny alakja. Soványnak s hosszúnak nézett ki, akár egy hajas Slender Man. Csilingelést hozott magával, mely kísértetiesnek tetszett, abban a komor csöndben. A lány meghúzott egy madzagot a lépcső tetejéről, ezzel éles fényt eresztett szabadon a pinceszintben, ami Niall sötéthez szokott szemeibe hasított.
– Így jobb? – a fiú csak bólintott újra. Wendy lesétált a lépcsőn és egy kis harangot nyomott a kezébe. – Ezt használd, ha valamire szükséged van. Az nem tesz jót a bőrödnek – mutatott Niall csúnyán kisebesedett csuklójára. A fiú pedig elképedve nézte, mennyire természetesnek veszi ezt az irreális szituációt a lány. – Vagy akár Wendynek is szólíthatsz, ez a nevem – kezet nem nyújtott. Mégiscsak nevetséges lett volna. Talán nem nevetségesebb, mint a pincénkbe zárni egy énekest, de nem akarta fokozni. 

Talán mégis őrültnek tűnik, és az is, gondolta Niall. Nem válaszolt a lánynak, csak elvette a harangot. Ettől újra valami állatnak képzelte volna magát, ha esetleg alább hagyott volna ez az érzés. 


A lány ismét eltűnt, de továbbra sem csukta be maga mögött az ajtót. Mintha csak azért nem zárná rá, hogy egy légtérben lehessenek. Niall képzelete szerint legalábbis így volt.



8 megjegyzés:

  1. Kedves Annie, szerintem - sőt, biztosan - ismét nagyot fogsz alkotni nekünk!
    Az ötlet zseniális, bár igencsak beteg, de zseniális! :D Nem tudom, honnan jutnak eszedbe ehhez hasonlók, azonban az biztos, hogy sokak örülnének ekkora képzelőerőnek, köztük én is. A Gone és a Twenty one letters után már biztos vagyok benne, hogy nem fogunk csalódni :) imádom a történeteidet, nagyon tehetséges vagy! :) és elhiszem, hogy kicsit bizonytalan vagy, mert azért valljuk be; elég nehéz egy elrabolt és láncra vert énekes helyébe képzelnünk magunkat :D
    mindenesetre, én már alig várom a folytatást, csak így tovább! :)
    xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia kedves,
      Remélem feltűnt, hogy a szélsőségesen beteg történeteket helyezem előtérbe:D Nem baj, ha az ember ad annak az egytized százaléknyi őrületnek, ami benne van. A normalitásban semmi szórakoztató nincs:D
      Ezzel kicsit rám hoztad a frászt, hihetetlen terhet raktál a nyakamba azzal, hogy a két legnépszerűbb blogomhoz hasonlítottad, pláne, hogy ez egy egészen eltérő történet. (Reméljük a többiek felét elérjük:D)

      Ó ez nem egy egyszerű elrabolt és láncra vert énekes... ez Niall Horan, az elrabolt és láncra vert énekes. Ez benne a legnehezebb:D
      ~xx

      Törlés
  2. Nekem irtózatosan tetszik ez a történet. Nem csak a rablásra célzok ezzel -mert ugye abból kismillió van és az ember kénytelen megszeretni ha olvasni akar (hahaha no.)- hanem az, hogy az elejétől fogva harmadik személyben írod, ehhez azért kell türelem és fantázia. Mindent részletesen, tökéletesen meg tudsz írni, szinte már hihetetlen. Szegény Niall bizony megint megszívta, de hát ez a sztársággal jár :D A blog részben a szerelemre is alapulhatott, bár ez egyáltalán nem érződik, ez pedig tetszik. Persze, az őrült rajongó fülig szerelmes meg minden, a fiú meg megszereti az elrablóját stb, stb... de azért én ezt nem hiszem! :D
    ui.: A lényeg az lett volna, hogy félek meglepetéseket fogsz okozni, mint azt az előző történeteidben is tetted. ...Várom *-*
    ui2.: Ahh Niall túl pesszimista! ><

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "az ember kénytelen megszeretni, ha olvasni akar" - cserélj ki egy szót, és mindjárt, hogy beleillik egy ilyen blogba, nem igaz?:D
      Az igazság az, hogy nekem kifejezett szenvedést okoz, ha első személyben kell írnom, így amint tehetem váltok, vagy nem is úgy kezdem el. Egy másik blogomban egy csavarral váltottam, amiből talán fel se tűnt senkinek, hogy főként az első személyből adódó kellemetlenségeim miatt váltottam:D (és egy olvasó kontárkodásai is közrejátszottak) A harmadik személy kiváltsága, hogy a mesélő mindent tud, számára nincsenek titkok, és nincs személyes kapcsolata a karakterekkel. Objektív. Nincs elfogultság, önbíráskodás. Amit egy ilyen blogban olvasol az úgy is van, nem pedig egy valaki által levont következtetés.
      Azért én ezt az ő kapcsolatukat egy árnyalattal bonyolultabbnak gondoltam el:D Nem csak egy ilyen; "húha, mégis szeretlek én is" történetnek, ahol a végén boldogan élnek, míg meg nem halnak:D

      ui.: Félsz? A félelem jó dolog. Védelmező.

      ui2.: Kicsit változtatni gondoltam a habcsókos jellemén. Szükség volt már rá, de szerintem nem kifejezetten pesszimista. Ha az lenne, nem győzködné a lányt, hogy engedje el, mert elkönyvelte volna, hogy úgysem teszi meg:D

      ~xx

      Törlés
  3. Szia Anna:D ahogy látod egyforma a vezeték nevünk ez azért van mert a példakápem és nagyon tetszik ez a név nagyon jól írsz érzéssel ma kezdtem új blogot (ami nagy része az életemről szol vagyis senkinek sem könnyű az élete ahogy nekem se és a másik fele az álmom vagyis a jövő amit álmodtam )és tőled szeretnék példát venni mert nagyon jól írsz ezt teszik nem hanyagolsz el semmit .TÖKÉLETES és remélem nem baj ha nekem is Sawyer a nevem de ha zavar le cserélem , Ismét egy csodás részt olvashattam tetszet hogy nem bántja Wendy Niallt és inkább segít neki mellette áll mert nem akarja hogy rosszul érezze magát, tetszik az is hogy niall nem erőszakos hanem lassacskán elfogadja a helyzetet és nem orditozik és probál megszabadulni. Nagyon várom már a következő részt mert kiváncsi vagyok a folytatásra, remélem hamar elolvashatom .

    Üdvözlettel: Holly

    VálaszTörlés
  4. vagyis hogy te vagy a példaképem és ezért az a nevem mint neked :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Tudom, hogy későn írok, de úgy éreztem, hogy mindenképp írnom kell kommit. :)
    Nos, szerintem maga a történet fantasztikus, szóval csak folytasd, és tedd fel a következő részt. :D (Ez volt a legfontosabb közölni valóm.)
    A másik, hogy Niall annyira jól ''játssza a szerepét'' hogy én biztos nem tudnám még leírni se. :D A harmadik, hogy Wendy karakterén érződik, hogy kicsit megkattant, de fura módon ez engem, mint olvasót nem zavar.
    És szerettem volna még megjegyezni, hogy a megfogalmazás, ahogy mindentudó-kívülálló szemszögből írsz, tetszik, és a kialakuló helyzet is valósághű. (Micsoda mondat!)
    Egy szóban csak annyi, hogy folytasd! :D

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó:$$ Imádom ahogy írsz:)) FANTASZTIKUS<33 Így tovább.
    Puszi:Flóra

    VálaszTörlés